Formaz

We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9-12u en 13-17u of via info@formaz.be.

Tel: +32 (0)2/253 85 11

Missie

Formaz verhoogt via opleiding en advies de veiligheid op de werkvloer, voornamelijk met betrekking tot het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen, hefwerktuigen en vrachtwagens.

Periodieke opleidingen verkleinen de kans op arbeidsongevallen en beroepsziektes en scherpen het veiligheidsbewustzijn en de werkhouding van medewerkers aan. Bovendien voorkomt deskundigheid van medewerkers ook schade aan goederen, machines en werkomgeving. Daarnaast geeft opleiding werknemers een motivatie-impuls, versterkt het hun positie binnen het bedrijf en maakt het interne promotie mogelijk. Werkgevers kunnen goede werknemers behouden, merken een verhoogde rendabiliteit op en versterken hun concurrentiepositie.

Last but not least is er ook een wettelijke basis om opleiding te organiseren. Artikel 14.1 van het KB van 4/5/1999 betreffende het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen schrijft het volgende voor: "Mobiele arbeidsmiddelen met eigen aandrijving mogen alleen worden bestuurd door werknemers die een adequate opleiding voor het veilig besturen van deze arbeidsmiddelen hebben gekregen".