Formaz

We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9-12u en 13-17u of via info@formaz.be.

Tel: +32 (0)2/253 85 11

Onze certificaten en deelnamebewijzen


Certificaat vakbekwaamheid

Dit certificaat bekom je na het volgen van een vakbekwaamheidsopleiding en na het succesvol afleggen van een theoretisch en praktisch vakbekwaamheidsexamen. Het is een bewijs dat je met de machine kan werken op een correcte en veilige manier. De voorafgaandelijke opleiding duurt 2 tot 4 dagen. De duur van je opleiding staat ook vermeld op je certificaat. Voor de hef- en reachtruckcertificaten is er nog een indeling naar niveau (enkel praktijk):


  • Basis: je hebt voldoende tot goede capaciteiten om de machine te bedienen. Je kan via extra ervaring je techniek en/of werktempo nog verhogen.
  • Gevorderd: je hebt goede tot zeer goede capaciteiten om de machine te bedienen, zowel qua techniek als werktempo.

Certificaat veiligheid

Dit certificaat bekom je na het na het volgen van een veiligheidsopleiding en na het succesvol afleggen van een theoretisch en praktisch veiligheidsexamen. Het is een bewijs dat je de veiligheidsregels kent en kan toepassen. De voorafgaandelijke opleiding duurt maximum 1 dag. De duur van je opleiding staat ook vermeld op je certificaat. Deze opleiding kan ook dienen als opfrissingsopleiding voor houders van een vakbekwaamheidscertificaat. 


Deelnamebewijs

Dit bewijs bekom je na het volgen van een opleiding zonder examens of bij niet slagen voor de examens. Het bewijst je aanwezigheid tijdens een opleiding. Het is geen certificaat.


Certificaat downloaden