Formaz

We zijn telefonisch bereikbaar voor algemene en cursistenvragen op dinsdag en donderdag van 9-12u of via info@formaz.be. Voor commerciële vragen kan u rechtstreeks uw opleidingsadviseur bereikbaar tijdens de kantooruren, zie contactpagina.

Tel: +32 (0)2/253 85 11

Opleiding hijsmiddelen en aanslaan/verplaatsen van lasten (rigging)

title

Elke werknemer die dit toestel bedient, is wettelijk verplicht een geschikte opleiding te volgen (België) of een specifieke deskundigheid te bezitten (Nederland).

Indien na de opleiding succesvol een examen wordt afgelegd, ontvangt de deelnemer een certificaat dat 5 jaar geldig is. Indien niet geslaagd voor het examen, ontvangt de deelnemer een deelnamebewijs van opleiding dat 5 jaar geldig is.

Deze opleiding kan georganiseerd worden in de opleidingszalen van Formaz of in-company. De duur van de opleiding varieert in functie van de voorkennis van de kandidaten:

  • Een veiligheidsopleiding duurt een dag, is bestemd voor bestuurders met enige ervaring en wordt afgesloten met een veiligheidsexamen. Deze opleiding kan ook dienen als 5-jaarlijkse heropfrissingsopleiding. De opleiding kan ook deels gebeuren in de vorm van coaching op de werkvloer.
  • Een vakbekwaamheidsopleiding duurt twee dagen en wordt afgesloten met een examen.

Informeer ook naar gecombineerde opleidingen (meerdere toestellen) die korter kunnen zijn dan de afzonderlijke opleidingen

De details van de standaardopleidingen vind je hier:

Infofiche veiligheidsopleiding hijsmiddelen en aanslaan-verplaatsen van lasten (rigging)
Infofiche vakbekwaamheidsopleiding hijsmiddelen en aanslaan/verplaatsen van lasten (rigging)