Profiteer nu van onze zomeractie! Klik hier voor meer info.

Formaz

We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9-12u en 13-17u of via info@formaz.be.

Tel: +32 (0)2/253 85 11

Opleiding bestuurder Pallettruck - Stapelaar - Orderverzameltruck

title

Elke werknemer die deze toestellen bedient, is wettelijk verplicht een geschikte opleiding te volgen.

Indien na de opleiding succesvol een examen wordt afgelegd, ontvangt de deelnemer een certificaat dat 5 jaar geldig is. Indien niet geslaagd voor het examen, ontvangt de deelnemer een deelnamebewijs van opleiding dat 5 jaar geldig is.

Formaz groepeert de machines elektrische pallettruck, stapelaar en laagwerkende orderverzameltruck in 1 opleiding, klein intern transport of KIT genaamd. Indien de deelnemers 16 of 17 jarige jobstudenten zijn, wordt er enkel opleiding gegeven op de meelopende pallettruck. Deze opleidingen kunnen georganiseerd worden in de opleidingscentra van Formaz of in-company indien aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt. De duur van de opleiding varieert in functie van de voorkennis van de deelnemer en het gewenste certificaat/attest: Elke werknemer die dit toestel bedient, is wettelijk verplicht een geschikte opleiding te volgen (België) of een specifieke deskundigheid te bezitten (Nederland).

  • Een veiligheidsopleiding duurt een dag, is bestemd voor bestuurders met enige ervaring en wordt afgesloten met een veiligheidsexamen. Deze opleiding kan ook dienen als 5-jaarlijkse heropfrissingsopleiding. De opleiding kan ook deels gebeuren in de vorm van coaching op de werkvloer.
  • Een vakbekwaamheidsopleiding duurt twee dagen en wordt afgesloten met een vakbekwaamheidsexamen.

Informeer ook naar gecombineerde opleidingen (meerdere toestellen) die korter kunnen zijn dan de afzonderlijke opleidingen

De details van de standaardopleidingen vind je hier:

Infofiche veiligheidsopleiding bestuurder KIT
Infofiche vakbekwaamheidsopleiding bestuurder KIT