Hoogwerkende orderverzameltruck man-up

Opleiding hoogwerkende orderverzameltruck man-up

Elke werknemer die dit toestel bedient, is wettelijk verplicht een geschikte opleiding te volgen (België) of een specifieke deskundigheid te bezitten (Nederland).

Indien na de opleiding succesvol een examen wordt afgelegd, ontvangt de deelnemer een certificaat dat 5 jaar geldig is. Indien niet geslaagd voor het examen, ontvangt de deelnemer een deelnamebewijs van opleiding dat 5 jaar geldig is.  

Deze opleidingen kunnen georganiseerd worden in de opleidingscentra van Formaz of in-company indien aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt. De duur van de opleiding varieert in functie van de voorkennis van de deelnemer en het gewenste certificaat/attest:

  • Een veiligheidsopleiding duurt een dag, is bestemd voor bestuurders met enige ervaring en wordt afgesloten met een veiligheidsexamen.  Deze opleiding kan ook dienen als 5-jaarlijkse heropfrissingsopleiding. De opleiding kan ook deels gebeuren in de vorm van coaching op de werkvloer.
  • Een vakbekwaamheidsopleiding duurt twee dagen en wordt afgesloten met een vakbekwaamheidsexamen.

Informeer ook naar gecombineerde opleidingen (meerdere toestellen) die korter kunnen zijn dan de afzonderlijke opleidingen.

De details van de standaardopleidingen vind je hier:

Infofiche veiligheidsopleiding bestuurder hoogwerkende orderpicktruck
Infofiche vakbekwaamheidsopleiding bestuurder hoogwerkende orderpicktruck

Meer opleidingen