Opleiding statische hoogwerker

Opleiding statische hoogwerker

Statische hoogwerkers worden gestempeld bij gebruik en bestaan in de vorm van hoogwerkers op vrachtwagen, bestelwagen, aanhangwagen etc.

Elke werknemer die deze toestellen bedient, is wettelijk verplicht een geschikte opleiding te volgen (België) of een specifieke deskundigheid te bezitten (Nederland).

Indien na de opleiding succesvol een examen wordt afgelegd, ontvangt de deelnemer een vakbekwaamheidsbewijs dat 5 jaar geldig is. Indien een opleiding zonder examen wordt gevolgd, of indien niet geslaagd voor het examen, ontvangt de deelnemer een deelnamebewijs van opleiding dat 5 jaar geldig is. 

Deze opleiding kan georganiseerd worden in de opleidingszalen van Formaz of in-company. De duur van de opleiding varieert in functie van de voorkennis van de kandidaten:

  • Een veiligheidsopleiding duurt een dag, is bestemd voor bestuurders met enige ervaring en wordt afgesloten met een veiligheidsexamen. Deze opleiding kan ook dienen als 5-jaarlijkse heropfrissingsopleiding. De opleiding kan ook deels gebeuren in de vorm van coaching op de werkvloer.
  • Een vakbekwaamheidsopleiding duurt 2 dagen en wordt afgesloten met een examen.

 De details van de opleidingen vindt u in pdf:

Infofiche veiligheidsopleiding bestuurder statische hoogwerker
Infofiche vakbekwaamheidsopleiding bestuurder statische hoogwerker

Meer opleidingen