Opleiding Hijsmiddelen en aanslaan/verplaatsen van lasten (rigging)

Opleiding hijsmiddelen en aanslaan/verplaatsen van lasten (rigging)

Elke werknemer die hijsmiddelen gebruikt, is wettelijk verplicht een geschikte opleiding te volgen (België) of een specifieke deskundigheid te bezitten (Nederland).

Indien na de opleiding succesvol een examen wordt afgelegd, ontvangt de deelnemer een vakbekwaamheidsbewijs dat 5 jaar geldig is. Indien een opleiding zonder examen wordt gevolgd, of indien niet geslaagd voor het examen, ontvangt de deelnemer een deelnamebewijs van opleiding dat 5 jaar geldig is.

Deze opleidingen kunnen georganiseerd worden in de opleidingscentra van Formaz of in-company indien aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt. De duur van de opleiding varieert in functie van de voorkennis van
de deelnemer en het gewenste certificaat/attest:

  • Een veiligheidsopleiding duurt een dag, is bestemd voor bestuurders met enige ervaring en is zonder examen. Deze opleiding kan ook dienen als 5-jaarlijkse heropfrissingsopleiding. De opleiding kan ook deels gebeuren in de vorm van coaching op de werkvloer.
  • Een vakbekwaamheidsopleiding duurt twee dagen en wordt afgesloten met een examen.

Informeer ook naar gecombineerde opleidingen (met toestel) die korter kunnen zijn dan de afzonderlijke opleidingen. Maatwerkopleidingen zijn ook mogelijk.

De details van de opleiding vindt u in pdf:
Infofiche veiligheidsopleiding hijsmiddelen en aanslaan-verplaatsen van lasten (rigging)
Infofiche vakbekwaamheidsopleiding hijsmiddelen en aanslaan/verplaatsen van lasten (rigging)

Meer opleidingen