Opleiding bestuurder zelfrijdende hoogwerker

Opleiding bestuurder zelfrijdende hoogwerker

Zelfrijdende hoogwerkers bestaan in de vorm van knikarm/telescoop, schaarlift en de hoogwerker met hefmast.

Elke werknemer die deze toestellen bedient, is wettelijk verplicht een geschikte opleiding te volgen (België) of een specifieke deskundigheid te bezitten (Nederland).

Indien na de opleiding succesvol een examen wordt afgelegd, ontvangt de deelnemer een certificaat dat 5 jaar geldig is. Indien niet geslaagd voor het examen, ontvangt de deelnemer een deelnamebewijs van opleiding dat 5 jaar geldig is. 

Deze opleiding kan georganiseerd worden in de opleidingszalen van Formaz of in-company. De duur van de opleiding varieert in functie van de voorkennis van de kandidaten:

  • Een veiligheidsopleiding duurt een dag, is bestemd voor bestuurders met enige ervaring en wordt afgesloten met een veiligheidsexamen. Deze opleiding kan ook dienen als 5-jaarlijkse heropfrissingsopleiding. De opleiding kan ook deels gebeuren in de vorm van coaching op de werkvloer.
  • Een vakbekwaamheidsopleiding duurt 2 dagen en wordt afgesloten met een examen. Een VCA IS-005 examen is optioneel en moet op voorhand aangevraagd worden.

Informeer ook naar gecombineerde opleidingen (meerdere toestellen) die korter kunnen zijn dan de afzonderlijke opleidingen. Maatwerkopleiding zijn ook mogelijk.

De details van de opleidingen vindt u in pdf:

Infofiche veiligheidsopleiding bestuurder zelfrijdende hoogwerker
Infofiche vakbekwaamheidsopleiding bestuurder zelfrijdende hoogwerker

Meer opleidingen