Formaz

We zijn telefonisch bereikbaar voor algemene en cursistenvragen op dinsdag en donderdag van 9-12u
of via info@formaz.be. Voor commerciële vragen zie contactpagina.

Kalender open opleidingen

Tel: +32 (0)2/253 85 11

Opleiding heftruckbestuurder regio Waregem

Bent u zaakvoerder van een bedrijf met een logistieke component in regio Waregem? Dan is de kans zeer groot dat u medewerkers nodig heeft of zoekt die een heftruck kunnen besturen. Of misschien bent u zelf aan de slag in een bedrijf in regio Waregem en moet u een heftruck leren besturen?  In ieder geval is iedereen die een heftruck bedient en bestuurt wettelijk verplicht om een opleiding tot heftruckbestuurder te volgen. 

Formaz is gespecialiseerd in opleidingen binnen de sectoren logistiek, transport en veiligheid. Volgt u bij ons een opleiding tot heftruckbestuurder, dan kunt u rekenen op een kwalitatief uitstekende opleiding die uiteraard aan alle geldende wet- en regelgeving beantwoordt. Zodoende kunt u als werkgever maar ook als werknemer, zeker zijn van een solide opleiding die u in staat stelt probleemloos een heftruck te besturen.

Heftruckopleiding met of zonder vakbekwaamheid?

Onze opleiding tot heftruckbestuurder bestaat uit 2 subgroepen. Heeft u of de medewerker die u wilt inschrijven nog geen enkele ervaring in het bedienen en besturen van een heftruck, dan moet de opleiding tot heftruckbestuurder met vakbekwaamheid gevolgd worden.  Daarnaast bieden wij ook een veiligheidsopleiding voor reeds ervaren heftruckbestuurders. Deze veiligheidsopleiding past binnen de wettelijk verplichte opfriscursus die een heftruckbestuurder om de 5 jaar moet volgen. 

Opleiding heftruckbestuurder met vakbekwaamheid

De opleiding tot heftruckbestuurder met vakbekwaamheid is voor alle deelnemers die nog nooit een heftruckopleiding gevolgd hebben. Na het volgen van de opleiding en afleggen van een positief examen ontvangt de deelnemer een certificaat.

De vakbekwaamheidsopleiding heeft een variabele duur, afhankelijk van het niveau van de deelnemer:

  • Beginners zullen tot 4 dagen nodig hebben
  • Voor deelnemers met enige ervaring duurt de opleiding over het algemeen 3 dagen
  • Deelnemers met meer ervaring hebben ongeveer 2 dagen nodig voor de heftruckopleiding

Deze duur is inclusief het examen dat elke deelnemer na afloop moet afleggen. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte van maximaal 40 minuten en een praktisch onderdeel dat eveneens maximaal 40 minuten in beslag neemt. De opleiding kan zowel in de opleidingscentra van Formaz, als op locatie bij u in regio Waregem gevolgd worden. 

De veiligheidsopleiding voor heftruckbestuurders

De veiligheidsopleiding is bestemd voor heftruckbestuurders die reeds in het bezit zijn van een certificaat van vakbekwaamheid en bevat geen examenonderdeel. Deze opleiding kan trouwens ook via coaching bij u op de werkvloer in regio Waregem plaatsvinden. De veiligheidsopleiding bevat ongeveer 3 uur theorie en 5 uur praktijk. Na het volgen van de veiligheidsopleiding ontvangt elke deelnemer een deelnamebewijs veiligheidsopleiding heftruckbestuurder.

Deze opleiding kan ook dienen als 5-jaarlijkse heropfrissingsopleiding

Voorwaarden en geldigheid van de heftruckopleiding

Om deel te kunnen nemen aan de opleidingen tot hef truckbestuurder moet de deelnemer aan enkele vaste voorwaarden voldoen:

  • De deelnemer heeft een minimale leeftijd van 18 jaar.
  • De deelnemer beschikt over een attest medische geschiktheid.
  • De deelnemer beheerst de Nederlandse taal voldoende.

Na deelname aan beide opleidingen ontvangen de deelnemers certificaten die een geldigheidsduur van 5 jaar hebben. Na het verstrijken van deze 5 jaar moet elke heftruckbestuurder weer een veiligheidsopleiding volgen, om zo zijn of haar kennis up-to-date te houden.

Meer informatie over opleiding tot heftruckbestuurder in regio Waregem?

Formaz is uw vaste partner op het gebied van logistieke en veiligheidsopleidingen, en opleidingen gerelateerd aan de transportsector. U kunt bij ons terecht voor degelijke en efficiënte scholingsfaciliteiten en opleidingen die wettelijk voldoen aan alle eisen.

Bent u in de regio Waregem op zoek naar een heftruckopleiding? Neem dan snel contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle nodige informatie met betrekking tot onze opleidingen.